Eco&Me


Ik ben Pieter De Keyser, al vele jaren actief als aannemer en sinds enkele jaren onder de naam Eco & Zo.
   15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met een innovatieve manier van ecologisch renoveren: isoleren van een houtskelet met strobalen. Ik stapte mee in Casa Calida, een vzw die de strobalenbouw op de kaart wou zetten in België. Het aangename klimaat in deze woningen, de natuurlijke materialen die ook heel fijn zijn om mee te werken, de enthousiaste zelfbouwers met een strobaal in de maag die we her en der tegenkwamen, zijn allemaal factoren die mijn geloof in deze bouwwijze nooit hebben kunnen temperen. Met Casa Calida zijn we geslaagd in onze opzet. Deze manier van bouwen was toen nog innovatief, maar wordt nu bij een breder publiek als gekend en normaal ervaren. Ook na Casa Calida bleef ecologisch (ver)bouwen voor mij een verhaal waarmee ik verder wou.
    Het laatste decennium was ik vooral actief in traditionele verbouwingen. Je werkt aan één project, mensen zijn heel tevreden, mond-aan-mond reclame en daar komt de volgende traditionele verbouwing… Maar mijn interesse in innovatieve ecologische bouwmaterialen bleef, en ik probeerde ze te integreren waar mogelijk. Steeds vaker koos ik samen met mijn klanten voor natuurlijke materialen i.p.v. PUR, glaswol of beton. Van traditioneel aannemer evolueerde ik zo naar natuurlijk bouwer. De laatste jaren doorkruiste het ecologische verhaal gelukkig steeds meer mijn pad: samenwerking met duurzame architecten en ecologische partners.
     Het ecologische verhaal sloop ook meer en meer ons gezinsleven binnen. We hebben een mooie moestuin, proberen onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen, halen energie bij de Wase Wind, verplaatsen ons zoveel mogelijk per fiets of met de bakfiets, enz. We hopen deze levenswijze door te geven aan onze kinderen.
      Het ecologisch bouwverhaal kwam zo op een punt om onder de noemer Eco & Zo verder te gaan, waar ecologie verder gaat dan alleen het ecologisch renoveren van woningen.
       Uit professioneel oogpunt vinden we het belangrijk om ons constant bjikomend te informeren omtrent nieuwe producten en bouwwijzen. Ons kwaliteitslabel 'energiebewust aannemer' , gecertificeerd aannemer binnenisolatie of isoleren van bestaande woningen en hellende daken zijn hier selectie van.
        Samen met jullie willen wij bouwen aan een gezonde toekomst.
         ”Saving the planet, one green home at a time”