Eco&Innovatie


Eco & Zo wil zijn ‘steentje’ bijdragen en samen bouwen aan jouw toekomst en die van onze planeet door gebruik te maken van innovatieve materialen. Wij kijken altijd uit naar nieuwe producten of proberen oude producten een nieuw leven toe te bedelen.

Momenteel stapt Eco & Zo mee in het onderzoek naar vernieuwende technieken om te bouwen met Bamboe. Bamboe biedt je een zinvol alternatief voor staal of tropisch hardhout. Het is geen boom, maar een grassoort die verhout en razendsnel groeit, veel sneller dan hout. Pluspunt is ook dat er bij het kappen geen erosie onstaat. Bamboe heeft daarbij één van de laagste ecologische voetafdrukken (zelfs na transport) van alle constructie bouwmaterialen. Eco & Zo heeft reeds geproefd van bouwen met bamboe en wil deze innovatieve skeletbouw mee integreren in Vlaanderen. Neem zeker contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

We hebben ook een nauwe samenwerkingsverband met een ervaren eco-planter. Hij kweekt unieke eigen soorten planten waarmee we samen ecologische projecten realiseren zoals ecologische waterzuiveringen, zwemvijvers of groendaken.