Eco&Isolatie


Om jouw woning te isoleren, maakt Eco & Zo gebruik van herwinbare materialen zoals stro, houtvezel, cellulose, kalkhennep, kurk, schelpen, vlas, enz. Afhankelijk van de gevraagde K-waarden uit het EPB-verslag stellen wij je de best passende natuurlijke isolatiematerialen voor. Als je mee helpt, zal je ervaren dat het aangenaam werken is met deze materialen omdat ze niet prikken en geen irritaties aan huid en luchtwegen veroorzaken.

Voor Eco & Zo staat de keuze van een natuurlijk isolatiemateriaal voorop bij elke renovatieproject omdat plaatsen van (goede) isolatie de meest duurzame stap is binnen het Trias Energetica principe . Goed geïsoleerd en luchtdicht bouwen staat zelfs hoger aangeschreven dan het gebruiken van duurzame energiebronnen zoals biowarmte of zonne-energie en staat uiteraard hoger aangeschreven dan het gebruiken van hogerendement toestellen met fossiele energiebronnen.

Eco & Zo maakt gebruik van ecologische materialen omdat ze luchtdoorlatend en een vochtregulerend zijn. De materialen zijn dampopen en kunnen daardoor het vocht dat in een woning geproduceerd wordt veel beter verwerken en afvoeren. Je zal vaststellen dat het veel aangenamer wonen is in een klimaat met ‘ademende muren’. Dit is tevens de reden waarom Eco & Zo het gebruik van kunststoffen zoveel mogelijk vermijdt want die maken de buitenschil water en damdicht. Naast een correcte plaatsing van natuurlijke isolatie, besteden we altijd de nodige aandacht aan het vermijden van bouwknopen en worden de bouwdelen met de aangepaste folies en/of plaatmateriaal luchtdicht en winddicht afgewerkt.


We plaatsen isolatie in verschillende delen van de woning: fundering, vloeren, muren en daken. Door de grote verscheidenheid aan natuurlijke isolatiematerialen zijn zowel de materiaalkeuze als de juiste plaatsing heel belangrijk. Zo is het isoleren van binnenmuren bijvoorbeeld niet evident en dienen vooraf de mogelijkheden bekeken te worden. We zijn dan ook gecertificeerd aannemer voor plaatsing binnenisolatie. Soms is plaatsing in geperste vorm aangewezen (isolatiematten, -platen, -blokken), soms is inblazen of plaatsing in bulk eerder de juiste keuze. Eco & Zo zal jou altijd bijstaan bij het bepalen van de juiste materiaalkeuzes en werkwijzes.


Naast de meest voor de hand liggende thermische isolaties, plaatsen wij ook akoestische isolatie. Eco & Zo is ervan overtuigd dat we verder moeten denken dan het traditionele akoestisch basiscomfort. Co-housing projecten, kangoeroewoningen, de toename van houtskeletwoningen en zelfs rijwoningen vragen om extra akoestische begeleiding. Hier kan Eco & Zo jou zeker verder helpen. Aangenaam wonen gaat verder dan alleen wonen in een natuurlijke omgeving. Door het plaatsen van de juiste absorptie-elementen op de juiste plaats krijgt lawaai geen kans. Een aangenaam geluidsklimaat heeft een gunstige invloed op ons lichaam en welzijn.